1ste jaar

Tijdens de klimschool kan je de 1ste 3 KVB's (KlimVaardigheidsBewijzen) halen, dit zijn uniforme dimploma's, erkend door zowel het KBF (Vlaanderen) als het NKBV (Nederland).

  • KVB1: Indoor toprope - Hiermee kan je zelfstandig in een zaal topropen.
  • KVB2: Indoor voorklimmen - Hiermee kan je zelfstandig voorklimmen in een klimzaal. KVB2 is vereist in sommige zalen of bij wedstrijden
  • KVB3: Outdoor voorklimmen - Hiermee kan je zelfstandig rotsklimmen op geëquipeerd terrein, zowel enkelvoudige als meervoudige lengtes

2de jaar

Het 2de jaar is een verfijningsjaar. In de 1ste helft van het jaar worden de algemene technieken van kvb3 nog eens verfijnd. De nadruk wordt niet alleen gelegd op efficiënt gebruik van technieken maar ook op klimniveau. In de 2de helft van het jaar maak je een keuze: sportklimmen (enkele touwlengtes) of multipitch (meerdere touwlengtes). Wie voor sportklimmen kiest is klaar voor de GTE (Gemeenschappelijke Technische Eindproef), dit is het ingangsexamen om lesgever te woden. Wie voor multipitch kiest is klaar voor nog een 3de jaar - Adventure climbing. Uiteraard kan je ook na je 3de jaar lesgever binnen onze club worden.

3de jaar

  • KVB4: Adventure climbing - Hiermee kan je zelfstandig rotsklimmen in niet-geëquipeerd terrein oftewel vooralpiene gebieden.