1ste jaar: Naklimmen

Inschrijven kan vanaf 12 jaar of je moet 12 jaar worden in het cursusjaar.

  • Kennismaking met rots
  • Basistechnieken rotsklimmen
  • Enkel naklimmen
  • Mogelijkheid om KVB1 examen af te leggen (naklimmen zaal)

In het eerste jaar leren we de deelnemers naklimmen op geëquipeerde rotsen. Dit zijn rotsen met vaste verankeringspunten.
Elk jaar bestaat uit 1 lesdag binnen aan de klimmuur te Hasselt, gevolgd door een 6-tal dagen outdoor (zaterdag of zondag), telkens op een ander Ardens rotsmassief. De klimschool sluit af met een klimweekend. In dat weekend wordt gekeken of de deelnemer alle technieken onder de knie heeft en kan overgaan naar het voorklimmersjaar. 's Avonds is er een gezellige barbecue voor iedereen. Zondag wordt er weer geklommen, om het klimjaar mooi af te sluiten.

In onze clubagenda vindt je de lesdagen en massieven terug.
Het klimmateriaal kan bij het begin van de klimschool geleend worden van de club (helm, gordel, HMS en afdaalapparaat). Het enige dat je nodig hebt is sportieve kledij. We vragen wel om in de loop van het klimseizoen eigen materiaal te kopen. Tijdens onze lessen indoor stellen we de verschillende soorten klimmateriaal voor. Dit zal je keuze vergemakkelijken wanneer je je eigen materiaal koopt. Indien je nu reeds materiaal wenst te kopen, vraag dan inlichtingen bij onze voorklimmers. Bij verschillende buitensportzaken, waaronder Kariboe, kan je ook van een stevige korting genieten.
We geven nog even mee dat tijdens de loop van het eerste jaar het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope (KVB1) behaald kan worden.

Terug omhoog