LBV-wandelingen

De bedoeling is om gezonde, avontuurlijke wandelingen in een gezellige sfeer aan te bieden aan onze leden. De beginnende wandelaar krijgt hiermee de kans zich "in te lopen" voor wandeltochten van het zwaardere type en zo de conditie op peil te houden, als voorbereiding op een verblijf in de bergen.
Meestal worden paden en wegen gevolgd, maar soms wandelen we ook door ongebaand en moeilijk terrein. We zoeken de mooiste routes, zoveel mogelijk door de natuur en over onverharde paden, terwijl we genieten van de mooie omgeving. De afstand van de dagwandelingen bedraagt ca. 20 à 25 km.

Onze wandelingen brengen heel wat afwisseling. Zo zijn er dagtochten, conditiewandelingen, wintertrekkingen, wandelweekends, oriëntatie- en trektochten die georganiseerd worden in o.a. Vlaanderen, de Ardennen, Noord-Frankrijk en de Eifel. Er is dus voor elk wat wils.
We sluiten meestal af met een kort maar gezellig samenzijn in een plaatselijke taverne en genieten er van een welverdiende pint of frisdrank. De meeste kijken uit naar deze afsluiter waarbij er vaak nieuwe plannen gesmeed worden. Het sociaal aspect vinden we erg belangrijk.

Terug omhoog