• Zo 17 december

Deze voormiddagwandeling vertrekt aan de parking van ’t Belshof in het randgebied van de Belse bossen die het grensgebied vormen tussen Geel, Mol en Meerhout. We ontdekken hier de oerkracht van de natuur en laten ons betoveren door de zandige landduinen en heuvels die ontstonden na de laatste ijstijd. Geniet van een adembenemend landschap met haar aparte fauna en flora. Met een beetje geluk spotten we enkele blauwe reigers in het Bels broek omgeven door haar mooie heide.

Natuurpunt begon hier in december 2021 met een schapenraster waarbij afwisselend in 4 blokken kleine groepen schapen gedreven worden. Tijdens dit begrazingsproject dragen de schapen bij tot het natuurbeheer van het heidegebied en houden het struik- en boomgewas onder controle. Bovendien zorgen ze voor open plekken in het zand waar zandbijtjes en de zeer zeldzame harkwesp kunnen gedijen.

We keren terug langs de velden van het dorpje Bel met haar typische St-Lambertuskerk kerk (1878), de toren dateert van 1500. Nadien maken de leden die alle wandelingen meegedaan hebben de kans om te genieten van een drankje en etentje in de taverne van het Belshof. Een perfecte afsluiting van het jubileumjaar.

  • Afstand: ca.9,5 km
  • Vertrek wandeling: 10.00 uur parking Taverne-Restaurant ’t Belshof, Veltjensstraat 39 te 2440 Geel.
  • Uitrusting: stevige wandelschoenen en regenkledij.
  • Inlichtingen en leiding: Roland Buntinx, tel. 0475/54.42.95 E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.