• Zo 23 juni

Vanaf de parking (kerk Veerle ) vertrekken we in noordelijke richting naar het moerasachtig natuurgebied “De Roost“ gelegen in de vallei van de Grote Laak. Dit moerasgebied heeft een oppervlakte van 13 ha. In de winter zijn laarzen aanbevolen; in juni valt dit wel mee. We volgen de knuppel(vondel-)paden om dit natte gebied te doorkruisen.

Een lange dreef leidt ons nu naar het natuurgebied “Trichelbroek“ deelgebied (45ha) van de Laakvalleien op grondgebied Eindhout in het westen van de gemeente Laakdal en gelegen aan de monding van de Kleine en de Grote Laak. In de kern ligt een natuurlijke vijver met bochtige oevers, omringd door ontoegankelijke moerasbossen, loofbos en natte graslanden, dus ook moeilijk bereikbaar. In de plaats daarvan maken we een zijsprongetje naar “ het Meiven “, een klein pareltje in de Laakvallei.

Een kronkelend padvolgen we in N-O richting naar meer bewoond gebied met verschillende boerderijtjes tot de Sint-Bavokapel waar we picknicken na 9,5 km (3 banken).Het wilgenpad leidt ons nu naar het mooie Pidpabos en het eindhoutbroek waarbi jeen klein bruggetje ons over de Kleine Laak brengt. We passeren vervolgens een grote Alpacaboerderij van meer dan 100 grappige krullenkopjes. We naderen Veerle vanuit het oosten en bereiken de parking na iets meer dan 15 km. In het volkscafé “ ’t Metteke “ vlakbij kunnen we onze dorst lessen en nakeuvelen.

  • Afstand: ca.16 km. De mogelijkheid is er om net voorbij de picknick af te snijden tot 11 km.
  • Vertrek wandeling: 10.00 uur parking aan de kerk, Veerledorp 60 te 2431 Veerle (Laakdal).
  • Uitrusting: stevige wandelschoenen, lunchpakket, regenkledij. Sommige plaatsen kunnen modderig zijn.
  • Inlichtingenen leiding: Roland Buntinx, tel. 0475/54.42.95
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.